• Mode och Design

    Mode och design är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av mode, trender och design. Apelrydsskolan samarbetar med Högskolan i Borås och målet är att förbereda dig för vidare  högskolestudier vid exempelvis Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack.

     På Apelrydsskolan lär du dig formgivning där moment som fackteckning, mönsterkonstruktion, tillskärning, materialval och sömnad ingår. Varje år har vi en  modevisning inför en stor publik där du får gå modell i dina kreationer. Modevisningen är målet för hela läsåret och vanligtvis syr varje elev upp två till tre ingångar per visning. Treorna arrangerar modevisningen som sitt gymnasiearbete. En tillbakablick i stilhistoria ger inspiration, likaså trendspaning och analys av den internationella ungdoms- och modekulturen. För att studera konst och mode var vi 2013 i Paris, 2014 i Florens och nästa resa går till en annan stad i Europa .

     Du behöver inte kunna rita eller sy när du söker hit men det är bra om du har ett genuint intresse. Du får lära dig screentryck, stenskulptering och drejning; du får också experimentera med olika material som oljefärg, porslingips, pastell mm. Och du har även tillgång till vårt fotolabb och digitala bildredigeringsprogram.

  • mod7mod6mod5mod4mod3mod2mod1
  • Estetiska programmet, inriktning bild och formgivning, fördjupning mode och design

    Mode och design

    • Formgivning 1
      Formgivning 2
      Textil färg och form
      Fackteckning och design
      Bild och form
      Bild
      Form
      Bildteori
      Estetisk kommunikation
      Konstarterna och samhället
      Entreprenörskap

    Gymnasiegemensamma ämnen

    • Engelska 5
      Engelska 6
      Historia 1b
      Historia 2 kultur
      Idrott och hälsa 1
      Matematik 1
      Naturkunskap 1b
      Religionskunskap 1
      Samhällskunskap 1b
      Svenska 1
      Svenska 2
      Svenska 3

    Gymnasiearbete och individuellt val

    • Garanterad: Moderna Språk steg 3, Matematik 2
  • Följ oss på Facebook