Mode och Design

Mode och design är ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av mode, trender och design. Apelrydsskolan samarbetar med Högskolan i Borås och målet är att förbereda dig för vidare  högskolestudier vid exempelvis Textilhögskolan, Beckmans eller Konstfack.

 På Apelrydsskolan lär du dig formgivning där moment som fackteckning, mönsterkonstruktion, tillskärning, materialval och sömnad ingår. Varje år har vi en  modevisning inför en stor publik där du får gå modell i dina kreationer. Modevisningen är målet för hela läsåret och vanligtvis syr varje elev upp två till tre ingångar per visning. Treorna arrangerar modevisningen som sitt gymnasiearbete. En tillbakablick i stilhistoria ger inspiration, likaså trendspaning och analys av den internationella ungdoms- och modekulturen. För att studera konst och mode var vi 2013 i Paris, 2014 i Florens och nästa resa går till en annan stad i Europa .

 Du behöver inte kunna rita eller sy när du söker hit men det är bra om du har ett genuint intresse. Du får lära dig screentryck, stenskulptering och drejning; du får också experimentera med olika material som oljefärg, porslingips, pastell mm. Och du har även tillgång till vårt fotolabb och digitala bildredigeringsprogram.

mod7mod6mod5mod4mod3mod2mod1

Estetiska programmet, inriktning bild och formgivning, fördjupning mode och design

Mode och design

 • Formgivning 1
  Formgivning 2
  Textil färg och form
  Fackteckning och design
  Bild och form
  Bild
  Form
  Bildteori
  Estetisk kommunikation
  Konstarterna och samhället
  Entreprenörskap

Gymnasiegemensamma ämnen

 • Engelska 5
  Engelska 6
  Historia 1b
  Historia 2 kultur
  Idrott och hälsa 1
  Matematik 1
  Naturkunskap 1b
  Religionskunskap 1
  Samhällskunskap 1b
  Svenska 1
  Svenska 2
  Svenska 3

Gymnasiearbete och individuellt val

 • Garanterad: Moderna Språk steg 3, Matematik 2

Följ oss på Facebook